Ukraina

Flere har fått med seg at vi er med i et sammarbeid om å sende busser for å frakte Ukrainske flyktninger til Norge. Her er en temaside med litt info om arbeidet vi driver, og hvordan du kan være med å bety en forskjell. 

Onsdag 2. Mars kjørte første buss. Siden det har det jevnlig blitt sendt busser tur/retur. Bussene fylles med klær, mat og medisiner ned, og frakter flykningene tilbake til Norge. Dette er ikke et arbeid vi driver alene, men i sammarbeid med mange andre frivillige som melder seg og bidrar. Vi er vanvittig takknemlig for å kunne hjelpe, og for alle som bidrar på ulike måter. 

Vi er i tett kontakt med mottakene i Polen og UDI og mottak i Norge. Det er planlagt hvem som skal være med bussen før vi drar ned, og vi er i tett kontakt med mottak her hjemme før vi kommer, så de vet hvor mange flykninger som kommer. Vi har med tolker på alle bussene. De gjør en uvurdelig jobb. 

Største behovet nå er økonomisk støtte. Vi har utgifter på ca. 100 000 for hver buss som kjører tur/retur. Du kan bidra ved å støtte spleisen som er opprettet, eller Vippse til 19885. 

Kontonummer: 8220.02.86568

https://www.spleis.no/project/214616/description

Powered by Cornerstone