Ukraina

Hentet flyktninger fra Ukraina

Flere har fått med seg at vi har vært med i et sammarbeid om å sende busser for å frakte Ukrainske flyktninger til Norge. Her er en temaside med litt info om arbeidet vi drev, og hvordan man kunne være med å bety en forskjell. 

Onsdag 2. Mars kjørte første buss. Siden ble det jevnlig sendt busser tur/retur. Bussene ble fyllt med klær, mat og medisiner ned, og fraktet flykningene tilbake til Norge. Dette var ikke et arbeid vi drev alene, men i sammarbeid med mange andre frivillige som meldte seg og bidro. Vi er vanvittig takknemlig for at vi kunne hjelpe, og for alle som bidro på ulike måter. 

Vi var i tett kontakt med mottakene i Polen og UDI og mottak i Norge. Det var planlagt hvem som skulle være med bussen før vi dro ned, og vi har vært i tett kontakt med mottak her hjemme før vi returnerte, så de visste hvor mange flykninger som kom. Vi har hatt med tolker på alle bussene. De gjorde en uvurdelig jobb. 

Vil du være med å støtte arbeidet?

Det største behovet nå er økonomisk støtte til flyktninger som bor på mottak. Du kan bidra ved å Vippse til 19885, eller benytte kontonummer: 8220.02.86568. Merk gaven "Ukraina".

 

Powered by Cornerstone